For sjov konkurrence

17/6-17

I dag holdt Schæferhundeklubben kreds 26 begynder-agility stævne. Min "gamle" træner stoppede med at have hundetræning hos sig selv, og er nu blevet træner her, og hun har arrangeret dette stævne, som har mange deltagere, en del kommer fra Sjælland. Jeg deltager som hjælper, men har tilmeldt Jessie til For sjov konkurrencen, som består af en halv rallybane og en halv agilitybane, og Jessie havde en fest.

 

 

Træning

1/3-15

Jessie er stadig en meget aktiv hund. Man kan slet ikke mærke, at hun er blevet 8½ år. Sidste år gik vi både til agility og til rally-lydighed, og her i vinter er vi fortsat med rally. Jessie er rigtig god til det, men vi bliver nok stadig ved også at gå til agility, da hun helt klart synes, det er sjovt - at jeg så har svært ved at følge med, er der jo ikke noget at gøre ved. 

Besøg fra Tyskland

Den 25. maj 2010 fik vi besøg af Jessies opdrættere og deres 3 aussies (Jessies mor og 2 halvsøskende). De havde lejet et sommerhus på Langeland i 14 dage, og vi aftalte, at de kom en tur og besøgte os. Vi havde en dejlig dag, men hundene fik dog ikke love at hilse på hinanden, da det så skulle have været enkeltvis, fordi 2 sammentømrede flokke ville være kommet op at slås. Vi glæder os til et gensyn, når vi kører til hvalpetræf i Querfurt d. 24. juli.

Annabell, Beatrix (Trixi) og Cosmo

Hvalpetræf i Tyskland

Så har vi igen været på besøg hos Jessies opdrættere. I år var træffet rykket en måned til den 15. august, da Jessies mor havde fået et kuld på 10 hvalpe i april. Denne gang valgte vi først at køre lørdag morgen kl. 3.30 (gab), og vi ankom til campingpladsen kl. 11.30, så vi kunne lige blive frisket lidt op, inden vi skulle være på træningspladsen kl. 13.00. Igen havde vi en dejlig dag, og igen var vejret pragtfuldt med temp. på 28 grader (hjemme var det regn og 17 C.). Desværre var der som sædvanligt også mange hvepse, og vi var kun lige kommet, da en af deltagerne blev stukket i munden, der skete dog ikke noget, hun klarede det uden lægehjælp. Senere på dagen blev Mogens stukket på armen. Ellers havde vi en sjov dag, hvor syv af de nye hvalpe var med. De var 16 uger gamle, og tumlede rundt sammen. De "gamle" hunde var vi i år nødt til at have i snor, især hannerne var blevet voksne, og mente hver især, at de måtte tryne de andre. Katrin havde igen arrangeret nogle forskellige lege, og havde også fået en veninde til at komme og vise dog-dancing med sine hunde (ikke aussies). En anden, der har en af Jessies søstre, gav undervisning i freesbee for hunde. Det findes jo som konkurrenceform, bare ikke her i Danmark. Kl. 22 sagde vi farvel, og kørte hen til vores lille bungalow på campingpladsen, og næste morgen gik turen hjemad.

Hvalpe

D. 9. oktober 2008 fik Jessie 5 hvalpe. Faren er vores egen Jack. Fødslen gik fint, og Jessie er en super mor. Se mere på hvalpenes sider.

Hvalpetræf i Tyskland

D. 26. juli 2008 var vi for anden gang til hvalpetræf hos Jessies opdrætter i Tyskland. Vi kørte tidlig fredag morgen, og havde bestilt en hytte på en nærliggende campingplads, hvor vi havde 2 overnatninger. Vi havde en rigtig hyggelig dag med Katrin og Jens (opdrætterne), og de andre hundeejere. Sidste år i oktober fik tæven endnu et kuld, og de var også inviteret. De var sjovt at se, hvordan hundemor stadig havde "magten", og greb ind, hvis der var optræk til ballede. Det var også tydeligt, at Jessie kunne kende Katrin og Jens, og gladelig lod sig kramme, hvilket hun bestemt ikke gør, hvis det er fremmede.

Agility-stævne

D. 21. juni 2008 deltog Jessie og jeg i DGI´s landsdelsfinale i agility i Kongens Have i Odense. Vi havde godt nok ikke deltaget i konkurrence før, men vores hold i klubben kunne ikke stille deltagere nok i begynderklassen, så vi tog med, bare for sjov. Det blev en rigtig hyggelig dag med vennerne fra Agilitysnuderne samt de andre hold, som jeg jo kendte, da jeg har løbet med Jack. Det var strålende solskin, og Jessie gjorde det rigtig flot. Det blev til 2 gennemførte løb, og vi blev nr. 7 både i agility og i spring. Jeg var meget stolt af min hund.

I september 2006 kørte vi 650 km ned i Tyskland, og hentede en blue merle tæve, Aniko vom Würdebach. Vi kalder hende Jessie. Hun er en helt anden type, er noget reserveret over for fremmede, men er ikke bange for andre hunde. Hun er lynende hurtig og lærenem, men hun stresser ved agility, selvom det er tydeligt, at hun synes, det er vildt sjovt.
Jessie har også klaret sig godt på udstillinger indtil nu, men da hun ikke er så vild med dommere, og hun har fået 1.pr og SL i unghundeklassen, holder vi pause med udstillinger.
Hofter: A   Albuer: 0   Øjne: CEA grad 1 (mild)

Jessie, 9 uger